dimarts, 2 de juny del 2009

Iniciació a la Genealogia: 1 Començar l'arbre.

Hi ha molt de software gratuït disponible per tal de crear un arbre genealògic de manera ordenada i sistemàtica. Per la facilitat i comoditat introduint les dades, al dia d'avui faig servir el PAF 4.0, (Personal Ancestral File) en espanyol, desenvolupat per l'Esglesia de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies, coneguts com a mormons. Per visualitzar l'arbre, per la varietat de presentacions que ofereix, he triat el Family Tree Builder de myheritage.com, que pot configurar-se en la nostra llengua. És molt important fer servir un programa que emmagatzeme la informació en format GEDCOM, (GEnealogical Data COMmunication, comunicació de dades genealògiques), així si canviem de programa o volem publicar l'arbre en internet podrem aprofitar les dades introduïdes.

Ambdos programes funcionen també en Windows Vista, Windows 7 i actualitzacions a Windows 10.

Cumplimenta les dades que ja coneixes a partir del teu nom, vas fent creixer l'arbre endavant amb els teus fill/es i nets/es si els tens i cap enrere amb els teus pares, avis...

Recopila tota la informació dels llibres de família al teu abast, preguntant als familiars sobre ells i els avantpassats. La tradició oral dóna pistes però de vegades confon canviant el nom dels pobles o saltant-se'n.

Els programes permeten inserir fotografies i notes per a cada persona que complementen les dades de naixement, casament, defunció, ocupació.

El següent pas es anar al registre civil.

Continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

MecaGratis.com: Mecanografia gratis Curs de Mecanografia